Ismerj meg minket! Interjú Podobni Péterrel, a Könyvelő-Net informatikus munkatársával.

Peti a csapat legfiatalabb tagja, a Corvinus Egyetem gazdaságinformatikai szakára jár nappali tagozaton. A Könyvelő-Net az első munkahelye, a kezdetektől jelen van a cég működésében. Úgy gondolja, mindig van hova fejlődni, és hogy meg kell látni a hibákban lehetőséget a tanulásra. Ismerd meg Te is Petit!

Évi

2021-03-24

Mióta dolgozol a Könyvelő-Netnél, és hogyan kerültél kapcsolatba vele?

2020 februárjában a bátyám említette, hogy egy munkatársa startupot indít, és szüksége lenne IT supportra. Megtetszett az ötlet, és össze is kontaktoltam Andrissal. Egy kávé mellett megbeszéltük, hogy miben tudunk kölcsönösen segíteni egymásnak. Márciusban hozzá is kezdtem a munkához az akkor még igen csekély létszámú társasággal.

Milyen területeken dolgoztál eddig és hol tartasz most?

Jelenleg még a Corvinus gazdaságinformatika szakán vagyok hallgató, így a Könyvelő-Netnél foglalkozom először számottevő szakmai munkával. Előtte diákként dolgoztam már cateringben, és többször voltam fesztivál önkéntes.

Miért vagy felelős a Könyvelő-Netnél?

Gyakornoki munkám elsősorban informatikai feladatokat fed le, de több alkalommal is belekóstolhattam más területen folyó projektekbe. Jelenleg én felelek a konyvelo-net.hu megjelenéséért és karbantartásáért, valamint a többiek munkáját segítem IT témában. Rendkívül nagy lehetőségnek tartom, hogy már ilyen fiatalon beleláthatok egy startup működésébe, és hogy ennyi különféle hasznos tudással tudok gazdagodni.

Milyen a hangulat a Könyvelő-Net munkatársai között? Miért szeretsz velük dolgozni? Mi a filozófiád a munkában?

Mindenki nagyon befogadó és laza. Úgy gondolom, hogy az első munkahely rendkívül meghatározza, hogy az egyén később hogyan áll a munkához a karrierje során, és a Könyvelő-Net adta környezet teljesen kimaxolja nálam ezt a pozitív kezdést. Azt érzem, hogy többjükkel nem csupán munkatárs, hanem amolyan mentor-mentorált kapcsolat épült ki, amiért nagyon hálás vagyok.

Kitartó és lelkes tanuló vagyok. Filozófiám az, hogy mindig van hova fejlődni, és hogy meg kell látni a hibákban lehetőséget a tanulásra.

Melyik a kedvenc helyed Magyarországon?

Vidéken Eger környéke, mivel van a Bükkben egy hétvégi házunk az erdő mellett, és rengeteg emlék köt ide gyermekkoromból.

Budapesten a Bartók Béla út a kedvenc helyem a városban az itt lévő fiatalos és autentikus kávézók és galériák miatt.

Hogyan pihensz a leghatékonyabban?

Lehet kicsit különösen hangzik első hallásra, de egyből ez ugrott be: a Spotify listáim felépítése nagyon kikapcsol. Teljesen lázba tud hozni, ha meghallok egy még nem ismert zenét, és be tudom építeni a zene repertoáromba. Aktív pihenésként pedig a fitneszt és a táncot választom, ha a járványhelyzet engedi.

Mi az, aminek nem tudsz ellenállni?

Egy tartalmas beszélgetésnek a barátokkal. Általában azon kapom magam, hogy a bulikban, összejöveteleken a ”filozófia szekcióban” kötök ki, ahol minden alkalommal újfent megfejtjük a világ dolgait. :)

Mi vagy ki inspirál Téged?

Sokat merítek a minimalizmusból és a Hyggeből, továbbá ha tanácsra van szükségem, mindig ott vannak számomra a bátyáim is.

Ha szuperhős lehetnél, milyen különleges erőt választanál?

Az idő manipulálását.

Mi az első 3 dolog a bakancslistádon?

Legyen saját kávéházam.

Legyen saját kávéházam.

Legyen saját kávéházam.

Ha az életednek lenne egy dalcíme, mi lenne az?

Szabó Benedek és a Galaxisok - A teljesség felé

Mit mondanál, mi a személyes mottód?

The truth is, you can skip the pursuit of happiness altogether and just be happy.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Köszönjük, kollégánk hamarosan felveszi Önnel a kapcsolatot.
Hoppá! Valami hiba történt.