Vissza

Ismerj meg minket! Interjú Hernaez Szabó Évivel, a Könyvelő-Net közösségi média- és marketing munkatársával.

Évi

March 31, 2021

Évi Spanyolországból dolgozik velünk, január óta ő a Könyvelő-Net social média felelőse. Posztokat ír, cikkeket javít, kampányokat indít, ötletel. Teljesidős anyaságból tért vissza a munka világába, nagy tervei vannak mind nálunk, mind a saját vállalkozása építésében. Ismerd meg Te is Évit!

Mióta dolgozol a Könyvelő-Netnél, és hogyan kerültél kapcsolatba vele?

Január elejétől vagyok a csapat tagja. Decemberben egy Facebook- csoportban láttam Dia posztját, melyben közösségi média- és marketing munkatársat keresett a Könyvelő-Netnek. Jelentkeztem, tartottunk egy szuper hangulatú interjút, és karácsonyi ajándékként jött Andris levele, hogy velem szeretnének dolgozni januártól.

Milyen területeken dolgoztál eddig és hol tartasz most?

A szakmai életem elég sokszínű, hiszen az egyetem és az első munkahelyem után (ahol PR-és marketingasszisztensként dolgoztam) Spanyolországba költöztem úgy, hogy nem beszéltem a hispán nyelvet. Mindent elölről kellett kezdenem, ám mivel nem ijedek meg a kemény munkától, az évek során voltam fagyiárus, reptéri csomagpakoló és bolti eladó is.

Végül sikerült angoltanárként elhelyezkednem egy iskolában, majd megszületett a kisfiam. Az első évek csak róla szóltak, de hiányzott az írás, nemhiába tanultam újságírást és szereztem magyar tanári diplomát. Blogolni kezdtem, majd pedig egy internetes magazinra gyártottam cikkeket. Egyre több felkérésem érkezett pr- cikkek írására és weboldalak szövegezésére. 2020 novemberében pedig rádöbbentem, hogy amit évek óta csinálok, az egy külön szakma lett. Elkezdtem tehát felépíteni a copywriter/szövegíró vállalkozásom, férjem családi vállalkozásán pedig élesben gyakorlok nap mint nap: spanyolul írok cikkeket, posztokat.

Nagyon nagy terveim vannak a copywritinggal, és keményen dolgozok értük.

Miért vagy felelős a Könyvelő-Net-nél?

A social media felületek kezeléséért és a tartalomgyártásért. Posztokat és cikkeket írok, hírleveleket szövegezek, levelekre válaszolok, mostantól pedig hirdetéseket is fogok készíteni. A Könyvelő-Netnél dolgozni fantasztikus lehetőség, rengeteget tanulok!

Milyen a hangulat a Könyvelő-Net munkatársai között? Miért szeretsz velük dolgozni?

A hangulat elképesztően felszabadult és laza. Nevetünk, hülyéskedünk, de ez nem megy a munka minőségének rovására. A csapat minden egyes tagja kiemelkedő szakember a saját területén, az alapítók, Dia és Andris pedig csodálatra méltóan vezetik a Könyvelő-Net hajóját.

Külön imádom, hogy nincsenek határok: ha kíváncsi vagyok, beleláthatok akár a webappfejlesztő, az értékesítők vagy a „főnökök” munkafeladataiba is. Együtt fejlődünk. Tisztelettel fordulunk a másik felé. Lehet, hogy furcsán hangzik, de szinte érzem a szeretetet és a megbecsülést a csapaton belül. Ami már önmagában is csodálatos dolog egy munkahelyen, de az, hogy mi mindezt kizárólag online valósítjuk meg- hiszen fizikailag még soha nem találkoztam a munkatársaimmal- az egészen más dimenzióba helyezi ezt a munkát számomra.

Mi a filozófiád a munkában?

Maximalista és perfekcionalista, illetve minden egyes munka iránt extrém módon elhivatott vagyok. Legyen az takarítás (mert azt is csináltam az egyetem alatt), ruhaeladás, fagyikimérés: mindent a képességeim szerint a lehető legjobban igyekszek elvégezni.

Emellett pedig mélyen tisztelem a főnök-beosztott hierarchiát. Ez a mai világban nem feltétlenül előny, de engem így neveltek, és nem tudom levetkőzni azt, hogy tiszteljem a feletteseimet.

Melyik a kedvenc helyed Magyarországon?

Mivel 10 éve Spanyolországban élek, minden, ami magyar, megdobogtatja a szívemet. Akárhányszor landolok a repülőgéppel, Budapestet felülről látva könnybe lábad a szívem. A kedvenc helyem azonban a Békés megyei kicsi város, ahol felnőttem, és ahová annyi csodálatos emlék köt: Szeghalom. Ott él a családom, oda megyek igazán „haza”. A koronavírus miatt már két éve nem sétálhattam a végtelen városhatárban, sokszor fizikailag fáj a honvágy.

Hogyan pihensz a leghatékonyabban?

A négyéves kisfiammal, a férjemmel és a boxer kutyusunkkal nyakunkba vesszük a világot, és megyünk, ahová csak tudunk. Imádunk jókat enni (Baszkföldön élünk, a világ gasztronómiai központjában), kiülni egy bár teraszára, meginni egy pohár finom sört vagy bort, sétálni, nagyokat nevetni. Velük bárhol legyek is, mindig kikapcsolódok.

A másik szenvedélyem pedig a futás, a félmaratoni távot önszorgalomból futottam le a 35.szülinapomon, saját magamnak kitalált kihívásként. Egy lépcsőről leesős baleset néhány hónapra parkolópályára küldött, de éppen a napokban hízom fel újra a futócipőm.

Mi az, aminek nem tudsz ellenállni?

A kisfiam ölelésének. A tenger illatának. A tengeri herkentyűknek- imádom a sült rákot és kagylót. Egy finom paellának, amit a férjem tökéletesen készít. Egy félig átsült steaknek egy-két pohár isteni vörösborral. Egy izgalmas utazásnak, ami nagyon hiányzik. Igazi hedonista vagyok, élvezem az életet, amennyire csak lehet.

Mi vagy ki inspirál Téged?

A férjemre csodálva nézek fel. Inspirál, támogat, félve vigyáz ránk. Fantasztikus ember, odaadó társ, a legjobb barát.

Mellette pedig a kisfiam, Pablo az, aki 4 éve az életem mozgatórugója. Miatta sportolok, vigyázok az egészségemre, küzdök az álmaimért, olvasok, nem beszélek csúnyán😊. Minta vagyok neki, de példa is szeretnék lenni. Követendő példa.

Ha szuperhős lehetnél, milyen különleges erőt választanál?

Erre a kérdésre a Könyvelő-Netnél szinte mindannyian ugyanazt a választ adtuk: az időt manipulálnám, hogy mindenre jusson.

Mi az első 3 dolog a bakancslistádon?

1. Egészségben felnevelni a kisfiamat.

2. Bejárni vele a világot.

3. Lefutni New Yorkban a maratont.

Ha az életednek lenne egy dalcíme, mi lenne az?

Happy. Pharrell Williams-től. Boldog vagyok, szeretek élni.

Mit mondanál, mi a személyes mottód?

Never give up what you want for what you want right now, vagyis magyarul valami olyasmi, hogy soha ne add fel a céljaidat azért, amit éppen egy adott pillanatban szeretnél.