Vissza

Könyvelők a profil mögött: Komjáthy Könyvelés

Dia

January 13, 2022


A Könyvelő-Net egyik legfontosabb működési elve, hogy a keresők megbízható ügyfélvélemények alapján dönthetnek a kiválasztandó megbízottról. Nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy az érdeklődők valóban megismerhessék azokat a szakembereket, akik a profilok mögött vannak.

Cikksorozatunkban néhány nálunk regisztrált könyvelő mesél a szakmához vezető útról. 


Komjáthy Krisztina_portré
“Az izgalmas feladatok ott kezdődnek, ahol a klasszikus könyvelés véget ér.”

A mostani részben Komjáthy Krisztinát, a Komjáthy Könyvelés tulajdonosát mutatjuk be.  



Mesélj egy kicsit magadról!

A könyvelés digitalizációja mellett elkötelezett könyvvizsgáló vagyok. Küldetésemnek tekintem, hogy megmutassam, a szakmánk sokrétű, izgalmas és könyvelőnek lenni jó. 20 éve nyitottam meg a könyvelőirodámat, lelkesen, tettre készen. Számomra ez nem csak egy munkahely, hanem a megvalósult álmom. Benne van sok-sok vállalkozó öröme, sikere és nehézsége, a hitem, a kitartásom és sok-sok munkám.



Miért választottad ezt a hivatást?

Mindig is szerettem a matematikát, a logikai gondolkodást igénylő feladatokat.  


Mindig is ezzel szerettél volna foglalkozni?

Igen. Családunkban a nővérem is ezen a pályán tanult és példaként volt előttem. Ugyanazokat az iskolákat jártam végig csak más szakon, mint ő.


Hol szerezted a szükséges tudást?

Szakirányú főiskolán üzemgazdászként végeztem, majd ezt követően okleves könyvvizsgálói képesítést szereztem. 

A valódi tudást azonban könyvvizsgálói gyakornokként egy könyvelőirodában szereztem meg, melynek vezetőjétől nagyon sokat tanultam. Az irodai ügyfélkör nagyon sokrétű volt, így lehetőségem volt speciális adózási és könyvelési folyamatok megismerésére is.


Mi az, amit a legjobban szeretsz a szakmádban?

Szeretem látni, ahogyan a számok beszélni kezdenek, ahogy megmutatják egy vállalkozás jelenét és rávilágítanak a jövőjére is. Egy főkönyv nagyon sokat tud mesélni. 

Az ügyfeleinket igyekszünk olyan könyvelésből nyerhető plusz adatokkal ellátni, amivel segíteni tudjuk őket pénzügyi döntéseiknél. 

Célom, hogy a növekvő digitális könyvelési megoldásokat kihasználva egyre tartalmasabb és kényelmesebb szolgáltatást nyújthassunk ügyfeleink részére. Szakmai támogatásunkkal igyekszünk az ügyfeleink biztos hátországa lenni.


Mi az, amit a legnehezebbnek találsz benne?

A jogszabályok folyamatos változását. 

A szakmai tudás folyamatos szinten tartása nagy odafigyelést igényel.  


Ajánlanád egy pályaválasztás előtt álló fiatalnak a Te hivatásod? 

Őszintén ajánlom, annak ellenére hogy egyre többször merül fel a kérdés, hogy szükség lesz-e a jövőben a könyvelőkre. Az biztos, hogy a könyvelői munka jelentősen átalakul a következő években, de el biztosan nem tűnik. 

Aki ezt a szakmát választja, számíthat rá, hogy sokat és folyamatosan kell majd tanulnia, számtalan tapasztalatot kell szereznie, hogy igazán jó szakemberré válhasson. Elköteleződést és kitartást igényel. 

Ez a szakma nagyon sokrétű feladatokkal teli. 


Mi az, amire a legbüszkébb vagy a pályafutásod során?

Az irodámra vagyok a legbüszkébb, arra ahol jelenleg tartunk. 

Induláskor 5 fős irodáról álmodtam, jelenleg 9-en vagyunk. 

Ha elképzelsz valamit, amit el szeretnél érni, akkor az lesz számodra a hajtóerő,  attól leszel képes kitartóan dolgozni. Ez a hajtóerő volt induláskor számomra az 5 fős iroda. 

Az, hogy most itt tartunk, köszönhető az erős belső motivációmnak és a munkatársaknak, akikkel együtt ide eljutottunk.  


Mi a hitvallásod a munkában?

Hitvallásom, hogy az izgalmas feladatok ott kezdődnek, ahol a klasszikus könyvelés véget ér. Ezáltal többet szeretnék adni, mint amit egy átlagos könyvelőirodában egy átlagos könyvelő adhat. 

A könyvelés kreatív oldalát, a valódi szakmai tudást szeretném megmutatni.  


Mit gondolsz a könyvelői szakma digitalizálódásáról?

Irodánkban a digitalizációra nagy hangsúlyt fektettünk már az elmúlt években és jelenleg is. Hiszem, hogy minden olyan lehetőséget ki kell használnunk, ami a monoton tevékenységek elvégzését le tudja venni a vállunkról és így a szakmai tudásunkat értékteremtő feladatok elvégzésére tudjuk fordítani. 

Egy digitálisan érett könyvelő lépést tart a mai korral, nyitott, ugrásra kész! Úgy gondolom, hogy az ilyen könyvelő tartalmasabb és kényelmesebb szolgáltatást tud nyújtani. 


Milyen csatornákon szerzel új ügyfeleket?

Az elmúlt években sok ügyfelünk érkezett ajánlás útján vagy a honlapunkon keresztül. De egyre többen jelentkeznek egyéb média megjelenéseink (pr cikkek, interjúk) hatására is.


Miért választottad a Könyvelő-Netet?

A digitális ügyfélkapcsolatok világában nélkülözhetetlennek tartok egy ilyen felületet, ahol a könyvelő és a könyvelőt kereső egymásra találhat. Többszöri levélváltás vagy telefonbeszélgetés nélkül ismerheti meg a cégvezető a számára releváns könyvelőket, valós vélemények és egyedi specifikációk alapján választhatja ki a számára leginkább megfelelő könyvelőt és csupán néhány kattintással előzetes árkalkulációt kaphat. 

Könyvelőként ugyanilyen könnyen, az árképzés szempontjából fontos információk birtokában adhatunk árajánlatot. 


Mi a véleményed a Könyvelő-Netről?

Tapasztalataink szerint egy folyamatosan fejlődő, aktív csapat modern, felhasználóbarát felülettel, sok innovatív ötlettel és kézenfekvő megoldásokkal. 





Nagyon köszönjük Krisztinának a bemutatkozást, és sok sikert kívánunk neki a jövőben is!


Oldalunkon több, mint 150 regisztrált könyvelőközül választhat az érdeklődő, akinek könyvelőre van szüksége: a keresés egyszerű, személyre szabott, és teljesen ingyenes.


Keressünk könyvelőt