Gyakran Ismételt kérdések

KÖNYVELŐ VAGYOK

Regisztráció, csomag választás/váltás

Mit kell csinálnom, ha nem kaptam regisztrációs emailt?

Kérlek, nézd meg, hogy nem gépelted-e el az email címedet a regisztrációkor (gyakrabban megesik, mint gondolnád), illetve ellenőrizd a megfelelő postafiókod "promóciók ", "spam" vagy "junk" mappájában. Ha ott sem találod, akkor jelezd kérlek a kapcsolattartódnak e-mailben vagy telefonon.

A csomagok árai az oldalon nettó árak?

Nettó árak, ám jelenleg AAM vagyunk, így ez egyben a bruttó ár is.

Hol tudok csomagot választani a regisztráció során?

A regisztráció 5. és egyben utolsó lépése a csomag kiválasztása. Szükség esetén örömmel segítünk kiválasztani a számodra legoptimálisabb megoldást.

Van rá mód hogy havi előfizetésről évesre váltsak, vagy év közben is tudom módosítnia a csomagot?

Alapesetben az ÁSZF szerint az előfizetés elszámolási időszakának leteltét követően van lehetőség váltani, azonban egyedi kéréssel az info@konyvelo-net.hu címre tudsz írni, és egyeztetünk.

Mi a különbség az "egyéni vállakozó" csomag és a "kis irodai" csomag között?

Az "egyéni vállalkozó" csomag egyéni vállalkozó könyvelők számára érhető el, míg a "kis irodai" csomag 2-5 fős irodák részére lett kialakítva.

Rajtam kívül 1 könyvelő dolgozik velem, "egyéni vállalkozó" vagy "kis irodai" csomagot válasszak?

A "Kis irodai" csomagot.

Egyéni vállakozó vagyok, de van 2 adatrögzítéssel foglalkozó alkalmazottam. Melyik csomagot válasszam?

Inkább az "Egyéni csomagot", de Rád bízzuk. Amennyiben a "Kis iroda" csomagot választod, nagyobb eséllyel keresnek meg a nagyobb, komplexebb működésű ügyfelek. Így az előfizetési díjad is magasabb ugyan, de az ilyen ügyfelek könyvelési díja is értelemszerűen magasabb.

Már 2 napja regisztráltam és még mindig nem kaptam ajánlatkérést, valami nem működik?

Nem, ez teljesen normális, sőt! Oldalunkon igyekszünk a minőséget a mennyiség elé helyezni - így ugyan nem kapsz napi 20 ajánlatkérést (másik 500 könyvelővel együtt, hogy a 10.000 ajánlatkérésből benne legyél a szerencsés 20-ban - ez 0,2% esély, rengeteg elpazarolt idővel a részedről). Az a jellemzőbb, hogy havonta csak néhány alkalommal jelez a levelező rendszered ajánlatot, viszont akkor már az ügyfél elfogadta a nagyságrendi árazásod, látta a profilod, és valószínűleg szeretne Veled dolgozni. Nálunk egy kereső ügyfél átlagosan 4 könyvelőtől kér ajánlatot, így egy-egy ajánlatkérésnél 25% az esélyed az ügyfél megszerzésére. Ez 125-szörös esély, illetve ennyivel kevesebb fölösleges munka. Mi így segítünk, mert nekünk drága az időd.

Miért nem kap minden könyvelő értesítést minden egyes ajánlatkérésről?

Havi 300 és 500 közötti kereséssel dolgozunk, ha mindegyik egy ajánlatkérés formájában eljutna mind a nagyságrendileg 100 ügyfelünkhöz, az átlag 40.000 ajánlatot jelentene havonta, aminek 99%-a lenne nem nyertes ajánlat. Mi tényleg csak akkor kérünk ajánlattételre, illetve annak a megerősítésére, ha egy ügyfél már beválasztott Téged a legszimpatikusabb könyvelők közé. Ezzel havi majd 2 teljes munkanapot spórolunk meg Neked irodánként, amit sokkal produktívabb dolgokkal tudsz eltölteni.

Van lehetőség arra, hogy egy hónapig kipróbáljam a szolgáltatást, elköteleződés nélkül?

Havi rendszerességű előfizetés esetén bármikor felfüggeszthető vagy lemondható az szerződés. Semmi kockázat nincsen benne, kb. egy ebéd árából megnézheted, milyen jól működik a Könyvelő-Net.

Ha már kiválasztottam a csomagot, de mégsem azt szeretném tudom módosítani, ha igen hol?

Írj emailt az info@konyvelo-net.hu címre. Igazából bármilyen problémád van, beszéljünk és segítünk megoldani - rugalmasak és megoldás orientáltak vagyunk.

Felhasználói fiók beállítása

Nettóban vagy bruttóban kell megadni az árakat?

Minden esetben nettó árakat kell beírni.

Mik azok a felárak és hogyan kell megadni őket?

Bejövő/ kimenő számlák, árbevétel szerinti felár, külkereskedelem szerinti felár, ÁFA-bevallás gyakorisága szerinti felár. A számlák szerinti felár az alap könyvelési díjban benne foglalt (10 db) számla mennyiségen felüli számlák darabonkénti felára, a többi felár az árbevétel %-ában megadott felár.

Most készülnek rólunk új képek, lehet a későbbiekben profilképet cserélni, ha most a régit töltöm fel a regisztráció során?

Természetesen igen. A saját profiljához minden regisztrált partnerünk hozzáfér, és bármikor, bármit megváltoztathat rajta.

Országosan bárhova bedolgoznék. Hogyan lehetek megtalálható bárkinek?

Az adatlap kitöltésekor be kell jelölnöd, hogy távkönyvelést is vállalsz, így mindenki számára látható leszel, aki ilyen szolgáltatást keres.

Amennyiben megszakítom a profil kitöltését, a kitöltött adatok mentésre kerülnek?

Igen, minden esetben. Semmi baj, ha nem tudod egyetlen alkalommal kitölteni.

Keresési folyamat

A mi megyénkben nincsen kereslet a könyvelőkre. Kiad így engem a rendszer releváns találatként?

Úgy fejlesztettük ki a webalkalmazást, hogy a keresés során nincs korlátozás távolság alapon. A legtávolabbi könyvelő is megjelenik, ha a többi keresési feltételnek megfelel. Ráaadásul egyre nagyobb igény van az online könyvelésre, javasoljuk, mindenképpen fontold meg, ha irodád még nem dolgozik digitálisan.

Egyéb

A Könyvelő-Net lézetik idegen nyelven is?

Még nem, de jelenleg készül a német és az angol nyelvű honlap is.

KÖNYVELŐT KERESEK

Általános kérdések

Mi a Könyvelő-Net?

Egy olyan oldal, ahol a könyvelőt, bérszámfejtőt, adótanácsadót, könyvvizsgálót vagy végelszámolót kereső felhasználó a megadott kritériumok alapján kap egy listát, melyen a számára legrelevánsabb szakembereket láthatja, majd egyetlen kattintással felveheti velük a kapcsolatot.

Milyen pénzügyi szakembert kereshetek a Könyvelő-Neten?

Könyvelőt, bérszámfejtőt, adótanácsadót, könyvvizsgálót vagy végelszámolót.

Fizetnem kell a keresésért?

Nem. Bármennyi keresést indíthatsz, bármennyi ajánlatot kérhetsz, a keresés számodra TELJESEN ingyenes.

Mennyi időbe telik a keresés?

A keresés néhány pillanat csupán, cserkészbecsszó:). Az oldalra lépve egy jól átlátható keresőfelületre érkezel. 11 roppant egyszerű kérdésre kell válaszolni, ezekhez pici információs ablakokban nyújtunk segítséget.

Milyen adatokat kell megadnom a keresés során?

Szükségünk van a céged legalapvetőbb adataira: az iparágra, a cégformára, irányítószámára (a helymeghatározás miatt), az alkalmazottak számára, a cég átlagos havi bejövő és kimenő számláinak darabszámára, az éves árbevételre. Tudnunk kell, hogy újonnan alapított-e a vállalat, hogy végez-e külkereskedelmet, és hogy szükséges-e, hogy a keresett szakember személyesen elmenjen az irodádba.

Minden esetben kapok árkalkulációt is?

Nem, a lehetséges szolgáltatókat láthatod e nélkül is, azonban az árkalkulációhoz meg kell adnod néhány adatodat (pl. árbevétel nagyságrendje).

Kötelező megadnom elérhetőséget?

Az ajánlatokat a megadott email címedre fogod kapni, így erre emiatt szükségünk van.

Ha megadom az e-mail címem, naponta unalmas hírlevelekkel fogtok bombázni?

Nem, hiszen nem kötelező feliratkozni. Csakis akkor, ha Te is szeretnéd:)! De akkor sem naponta és nem unalmas hírleveleket küldünk. A hírleveleinkben kb. max.(!) havonta kétszer beszámolunk az újdonságokról a Könyvelő-Nettel kapcsolatban, és szuper infókkal látunk el a vállalkozói és/vagy könyvelői élet nagy kérdéseiről.

Hogyan lehetséges, hogy az ajánlatkérés teljesen ingyenes?

Úgy, hogy a Könyvelő-Neten való megjelenésért a könyvelők fix havi vagy éves díjat fizetnek, így az ajánlatkérésnek a Te számodra nincs semmilyen költsége.

Mi alapján döntsek?

A kapott listán 9 oszlopot találsz. Az első oszlop az "Egyezés": ha csak egyetlen oszlopot nézel a az összes közül, akkor ez legyen az. Ebben az értékelések, a távolság, az ár és az iparági tapasztalat alapján kalkulálunk egy százalékot a keresések egyezéseire. Ahol 100% van, az a szakember mindenben megfelel a keresésed kritériumainak. Ahol kevesebb a százalékos arány, ott valami nem feltétlenül egyezik.

Miért vannak egyes szakemberek koronával jelölve a kapott listában?

A koronával jelölt könyvelők azok, akik a számítások alapján a leginkább megfelelőek számodra. Ez viszont nem jelenti azt, hogy csakis tőlük kellene ajánlatot kérned. Nézd végig a listát, lehet, hogy valaki más szipmaptikusabbnak tűnik-korona nélkül is.

Néhány szakemberről van ügyfélértékelés, néhányról viszont nincsen. Miért van ez? Megbízhatóak ezek az értékelések?

Igen, az értékelések valódi emberektől érkeznek. Nem minden könyvelő van jelen az interneten. Ha nincs jelen egyetlen online platformon sem rajtunk kívül, akkor nem lehet írásos értékelése sem - hacsak nem kér az ügyfeleitől és azt mi feltöltjük, vagy értékeli egy olyan ügyfele, aki rajtunk keresztül talált rá (az ilyen esetekben mi mindig kérünk értékelést a szolgáltatóról).

Mi történik azután, hogy kiválasztottam a számomra legérdekesebb szakembereket?

Az Ajánlatok bekérése oldalra érkezel. Itt tudod megadni, hogy milyen határidővel várod az ajánlatokat, illetve még egyszer áttekinteni a megadott szempontokat, adatokat. A megadott email címedre elküldjük Neked az ajánlati összesítőt, és továbbítjuk azt kiválasztott szakembernek is.

A kiválasztott szakember keresni fog engem?

Igen, ne aggódj, emailben fogja felvenni Veled a kapcsolatot néhány napon belül. Ha ennél sürgetőbb a visszajelzés, természetesen telefonon is keresheted a szolgáltatót.

Jár valamilyen elköteleződéssel, ha ajánlatot kérek egy kiválasztott könyvelőtől?

Nem, abszolút semmilyen következménnyel nem jár, ha az árajánlatkérés után mégsem szeretnél a kiválasztott szakemberrel dolgozni.

Mi van akkor, ha egyetlen szakember sincs a kapott listán?

Semmi gond, igyekszünk megoldást találni a helyzetre. Az történhet ilyenkor, hogy az adatbázisunkban nincs olyan könyvelő, aki megfelel a keresési feltételeidnek. Ne aggódj, nincs minden veszve! Add meg nekünk az elérhetőséged, és felvesszük veled a kapcsolatot. Hogy miért? Lehet, hogy segítünk pontosítani az elvárásaidon, vagy lehet, hogy még nincs olyan szakember regisztrálva nálunk, akire Neked van szükséged. Az adatbázisunk viszont folyamatosan bővül, lehet, hogy néhány napon belül boldogan hívunk, hogy megtaláltuk Neked a tökéletes könyvelőt!

Miért pont nálatok keressek?

Mert a Könyvelő-Nettel időt és energiát spórolhatsz. Nem kell ismerősöket kérdezgetned, nem kell internetes fórumokat bogarásznod, nem kell egy csomó könyvelőirodát felhívnod. Megtesszük mi helyetted! Az ajánlatok pedig összehasonlíthatóak, az árakat azonos definíciók mentén adják meg a szolgáltatók, így almát almával tudsz összevetni.

Tényleg semmit nem kértek cserébe a keresésért?

Tényleg nem. Vagyis talán annyit, hogy ha a környezetedben valaki pénzügyi szakembert keres, ajánlj Bennünket:). Nagyon hálásak lennénk!

A weboldalon kívül hol találhatok információt a Könyvelő-Netről?

Fent vagyunk Facebookon, Instagramon és LinkedInen is. Kövess bennünket, sok hasznos információt osztunk meg nap mint nap.

Mit csináljak, ha mindent átolvastam már, mégsem kaptam választ a kérdésemre?

Küldj egy e-mailt az info@konyvelo-net.hu címre, vagy hívd fel a +36 20 252 4740 telefonszámot. Segítünk!

További kérdéseid lennének? Keress fel minket az info@konyvelo-net.hu címen, vagy hívd fel a +36 20 252 4740 telefonszámot! Segítünk!